Food for Thought
Trends, netwerken en duurzame innovaties op het gebied van ons voedsel
Fryslân is dé inspirerende voedingsbodem voor alles wat met food te maken heeft, van productie en ontwikkeling tot onderwijs en innovatie. Na het succesvolle eerste Frisian Foodture-congres in 2018, vindt op vrijdag 4 oktober de langverwachte tweede editie plaats in Bolsward. Dit congres is dé kans om te netwerken met toonaangevende professionals uit de voedingsindustrie.
Centraal staan trends en ontwikkelingen in de gehele keten rondom food. We verkennen vier belangrijke thema’s in diverse deelsessies:
- Wereldwijde Voedselvoorziening: Onze positie en rol
- Voedselverspilling
- Efficiënte regelgeving voor innovatieve en duurzame productie
- De relatie tussen voeding en gezondheid
Onze plenaire sessie wordt geleid door voormalig minister van Landbouw, Gerda Verburg. Vooraanstaande sprekers zoals Ton van Veen, CEO van Jumbo Supermarkten, Tuncay Özgün, president van FrieslandCampina Retail en Americas, en Roy Meijer, voorzitter van NAJK, gaan met elkaar in gesprek over de cruciale vraag: “Wie verdient wat in de keten?”
Tijdens Frisian Foodture 2024 vindt ook de opening van De Week van Ons Eten plaats. Van 5 t/m 12 oktober wordt de waarde van ons eten onder de aandacht gebracht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal.
Bolsward blijft een belangrijk kenniscentrum, ooit het epicentrum voor duizenden studenten aan de Zuivelschool met MBO- en HBO-opleidingen in Levensmiddelentechnologie. Veel alumni bekleden nu sleutelposities binnen het bedrijfsleven, wat Bolsward tot een wereldwijd ankerpunt in de voedingssector maakt.
Naast de ervaren professionals krijgen op deze dag de young professionals en studenten een belangrijke rol. Hoe zien zij de toekomst, wat vinden zij belangrijk? Waarop baseren zij hun keuzes en strategie? Inspiratie vloeit vice versa. De jongeren zijn immers de toekomst. Ontmoet en inspireer elkaar!
Op 4 oktober komt de Nederlandse foodsector samen in Bolsward, waar kennis, innovatie en netwerken centraal staan. Dit congres biedt een unieke kans om waardevolle connecties te maken, ideeën uit te wisselen en samen te werken aan de toekomst van voedsel.